HESAP SAHİBİ: KARS SELİM İLÇESİ BERNE KÖYÜ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ----- KÜVEYT TÜRK İBAN TR35 0020 5000 0940 7072 6000 01 HESAP NO:94070726-1 ÜYE AİDATLARINIZI KUVEYT TÜR ATM LERİNDEN ÜCRETSİ̇Z YATIRABİLİRSİNİZ ( BANKA GÜVENLİK PERSONELİNDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ )
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Resulullah (asv) buyurdular ki

İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız. 

(Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sıfâtu'l-Kıyâme, 56.)

Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz. 

(Tirmizî, Cum'a, 80.)


Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. 

(Tirmizî, Radâ', 11; ‹bn Mâce, Nikâh, 50. Tirmizî, Birr, 15; Ebû Dâvûd, Edeb, 66.)

 

40- Bizi aldatan bizden değildir. 

(Müslim, Îmân, 164.)

 


Risaleti-i Nurdan vecizeler

Ey alem-i İslam! Uyan, Kur’an’a sarıl, İslamiyete maddi ve manevi bütün varlığınla müteveccih ol.

İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gâyesi; Hâlık-ı Kâinat’ı tanımak ve O’na îmân edip ibâdet etmektir.

 

İslamiyet güneş gibidir, üflemekle söndürülmez gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar.

Her şey mânen Bismillâh der. Allah nâmına Allah’ın ni’metlerini getirip bizlere veriyorlar.

Sünnet-i Seniye, edebdir. Hiçbir mes’elesi yoktur ki, altında bir nur, bir edeb bulunmasın!

Sultan-ı kâinat birdir, her şey’in anahtarı O’nun yanında, her şeyin dizgini O’nun elindedir.


Kars Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
Sizin En Hayırlınız İnsanlara En Hayırlı Olanınızdır. Hz Muhammed (asv)
Anket
Köyümüz Adına Kurulan Derneği Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
ÇOCUKLARI GÜNEŞTEN KORUMANIN PÜF NOKTALARI
 

Güneş ışınlarının dik olarak geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında çocuğunuzu dışarıya çıkarmayın ya da çıkmanız gerekiyorsa, güneşten koruyucu önlemlere mutlaka dikkat edin. Yaz aylarında bu saatlerde hava bulutlu olsa bile korunma önlemlerini aksatmayın, çünkü bulut UV ışınlarını filtre etmiyor, yani bulutlar arkasında saklanmış olan “görünmez güneş ışını” da cilt hasarına yol açabiliyor.

Zararlı ultraviyole ışınlarından korumak için öğlen saatlerinde plaj ve park gibi yerlerde ağaç, tente ya da şemsiye altında oturun.

Güneş ışınlarının dik olarak geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında çocuğunuzu dışarıya çıkarmayın ya da çıkmanız gerekiyorsa, güneşten koruyucu önlemlere mutlaka dikkat edin. Yaz aylarında bu saatlerde hava bulutlu olsa bile korunma önlemlerini aksatmayın, çünkü bulut UV ışınlarını filtre etmiyor, yani bulutlar arkasında saklanmış olan “görünmez güneş ışını” da cilt hasarına yol açabiliyor.

Zararlı ultraviyole ışınlarından korumak için öğlen saatlerinde plaj ve park gibi yerlerde ağaç, tente ya da şemsiye altında oturun.

Sıkı dokunmuş, yaz mevsimine uygun, pamuklu giysiler giydirin. Çünkü sentetik ve teri hapseden naylon içerikli kumaşlardan hazırlanmış kıyafetler terleme ile pişik gibi cilt döküntülerine yol açıyor. Islak giysilerin kuru giysilere ve açık renkli giysilerin koyu renkli giysilere nazaran güneşten daha az koruduğunu da unutmayın.

 

Geniş siperli şapka takmayı ihmal etmeyin. Beyzbol şapkaları kulağı ve boynu korumaz. Bu nedenle geniş siperli ve halkalı şapkalar daha iyi bir tercih olacaktır.

Hem UVA hem de UVB ışınlarından koruyan güneş gözlüğü takmasını özendirin. Bu alışkanlığı ileride zararlı UV ışınlardan dolayı oluşabilecek kataraktı engelleyecektir.

Güneşten koruyucu kremi dışarı çıkmadan yarım saat önce sürmeye başlayın. Vücudunun her yerine eşit olarak uygulayın, elleri, kulakları, ayakları, dizleri ve enseyi unutmayın. Dışarıda olduğunuz sürece 2 saat aralıklarla da tekrarlayın. Yüzme ve terlemeli yoğun egzersizlerden sonra güneş koruyucuları tekrarlayın ya da suya, tere ve kuma dayanıklı olanlarını tercih edin.

Çocuğunuzun cildine uygun güneş koruyucular sürün. Genelde kimyasal filtreden çok, ciltte fiziksel bariyer yaratan “mineral filtre” içerikli, alkol, paraben ve parfüm içermeyen, alerji riski düşük koruyucular öneriliyor. Bazı güneş koruyucular cildinde hassasiyet yapabiliyor, bu durumda doktorunuza başvurarak başka bir güneş koruyucu önermesini isteyin. Güneşten koruyucu spreyleri, akciğerlere kaçma riski olduğu için dikkatli kullanın. Son kullanma tarihi geçen güneş koruyucuları sürmeyin.

6 aydan küçük bebeklerde, cildin çok ince olmasından dolayı ciltte alerjik reaksiyon oluşturabiliyor. Bu yüzden çok mecbur kalmadıkça güneş koruyucu kullanılması önerilmiyor. Çocuğunuz 6 aydan büyükse, açık tenli ya da esmer olmasına bakmaksızın en az 30+ koruma faktörlü koruyucu kullanın. 30+ SPF olanları daha çok bahar aylarında tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında 50+ SPF olanlar kullanın.

Çocuğunuz için aldığınız önlemleri siz de kendinize uygulayarak çocuğunuz ona iyi bir rol modeli olmaya çalışın. Çocuğunuza güneş ışınının yararları yanında zararlarından da bahsederek bu önlemleri neden almak gerektiğini ayrıntılı olarak açıklayın, onu ikna etmeye çalışın.

Çocuklar güneş altında susuz kaldıklarında tansiyon düşüklüğü ve senkop (bayılma atakları) gibi tablolar oluşabiliyor. 6 aya kadar olan bebekler sadece anne sütü ve mamayla beslendikleri için bunları verme sıklığını artırılabilirsiniz. 1,5 yaşına kadar olan çocuklarda günlük almaları gereken sıvıya anne sütü ve mama da dahil edilebiliyor. 7-12 ay arası bebeklerin günde en az 3,5 su bardağı (800 ml), 1-3 yaş arası çocukların 5,5 bardak, 4-8 yaş arası çocukların 7,5 bardak sıvı tüketmeleri gerekiyor. Bu miktarı kısa sürede içmek zorunda değiller.



ÇOCUK SAĞLIĞI      30/06/2016   Okunma Sayısı: 1231


Yazdır

 

Yazarın Diğer Yazıları



Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Risale-i Nur’dan Vecizeler:
...

KURBAN HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
...

KURBAN HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
...

SAĞLIK MAKALE
ÇOCUKLARI KORKULARINDAN KURTARMANIN YÖNTEMLERİ...

ÇOCUK SAĞLIĞI
...

İNSAN SAĞLIĞI
...

BAŞ AĞRILARI
...

PANİK ATAK
...

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ
...

Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet çerkezoğlu
Ya Rabbim! Sen anne babalarımızı ve tüm inananları sonsuz rahmetinle bağışla ve Cumamızı hayırlı, nurlu ve bereketli eyle, Amin! Selam ve dua ile hayırlı cumalar.

HALİT YILMAZ
Dernek Kuruluşunda Emeği Geçen Kurucu ve Üyelere Teşekkür Ederiz.Hayırlara Vesile Olsun.

ŞEVKİ YILDIZ
İnşaallah derneğimiz Hakka hizmet halka hizmet anlayışıyla var olacak hayra destek olmak ise insalığın gereğidir. Köyümüz hep örnek bir köy olma özelliğini taşımıştır İnşaallah Derneğimizde örnek bir dernek olma özeliğini Hep taşıyacaktır.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler